Mijn naam is Ellen van de Ven, hét gezicht achter PuurEllen!

Met 16 jaar ervaring, opgedaan in verschillende kapsalons besloot ik op 19 oktober 2015 voor mijzelf te beginnen. Als thuiskapster begonnen, maar met de droom om uiteindelijk mijn eigen salon aan huis te kunnen openen. Na vijf jaar PuurEllen als thuiskapster en achter de schermen de nodige voorbereidingen te hebben getroffen was het in mei 2020 eindelijk zo ver! Mijn eigen mooie, gezellige salon aan huis in Liempde, waar ik woon met mijn vriend en onze vier kinderen.

Gespecialiseerd in krullen
Doordat ik zelf krullen heb, weet ik als geen ander dat krullen niet altijd even makkelijk zijn. Voor mooie en verzorgde krullen is een goede krullenkapper dan ook een must! Een kapper die weet hoe zij krullen moet knippen, verzorgen, kleuren en stylen. Dat was voor mij dan ook de reden om mij in krullen verder te verdiepen en PuurEllen te specialiseren tot krullenkapper. Na het volgen van verschillende trainingen zoals Global Curls, kwam ik er al snel achter dat een goede knipbehandeling alleen, niet genoeg is.

Goede en eerlijke producten
Tijdens mijn zoektocht naar goede en fijne producten voor het haar ging er een wereld voor mij open. Er zijn veel producten op de markt met ontzettend veel chemische en schadelijke stoffen en geloof me, daar wordt je haar echt niet blij van! En de natuur trouwens ook niet…

In het belang van de gezondheid van je haar en huid en het milieu, heb ik toen besloten om mij te gaan focussen op natuurlijke haarverzorging. We zijn al goed bezig met bijvoorbeeld afval te scheiden en gezonder te eten en leven. Mede daardoor kreeg ik de behoefte dit ook in mijn werk door te voeren. Oftewel lief zijn voor haar, huid en de natuur! Door verschillende trainingen op dit gebied te hebben gevolgd en mijn ervaringen door de jaren heen, heb ik zelf ervaren hoeveel beter deze natuurlijke en eco friendly producten zijn voor de kwaliteit en gezondheid van je haar en je huid.

Klanten met een goed, gezond en fijn gevoel de salon uit te laten lopen en daarmee ook het milieu een handje te helpen, werd daarmee mijn nieuwe uitgangspunt. Ik ben erg positief verrast door deze producten en hun uitwerking en ik zal mij op dit vlak dan ook zeker blijven ontwikkelen! Ik werk om dit mogelijk te maken uitsluitend met de merken Marlie Bio, Chromalya, Tabitha James Kraan en Rodolphe & Co. Deze producten zijn bij mij te koop in de salon en binnenkort ook via mijn webshop!

Hopelijk tot snel in de salon!